Täällä Pohjoismaissa myytävät kahvisekoitukset koostuvat tyypillisesti 4–6 kahvilajista. Suurin osa sekoituksesta on brasilialaista kahvia, jossa on mieto, makea ja pähkinäinen maku. Mukaan lisätään aromaattisia ja hapokkaampia papuja Kolumbiasta, Väli-Amerikasta ja Itä-Afrikasta, jolloin saadaan aikaan tasapainoinen, täyteläinen ja hedelmäinen makuyhdistelmä.
Kolumbia
Täällä pavut kasvavat korkealla sademetsissä, hedelmäpuiden varjossa. Hidas kasvu sallii kahvin sokereiden kehittymisen, mistä seuraa täyteläinen maku, pitkä jälkimaku ja tasapainoinen hapokkuus.
Brasilia
Brasiliassa kahvia viljellään auringossa, laajoilla alueilla ja matalassa ilmanalassa. Tyypillinen brasilialainen kahvi on maultaan pyöreä, pähkinäinen ja matalahappoinen. Kahvi saa kuivua auringossa, mikä antaa makuun makeutta. Käytämme usein brasilialaista kahvia sekoituksen pohjana, johon muut kahvityypit tuovat mausteisuutta ja makua.
Tansania
Pavut viljellään auringossa, korkeassa ilmanalassa. Tuliperäisessä maaperässä on runsaasti mineraaleja, jotka tekevät kahvista raikkaan ja kukkaisan hapokkaan, mikä puolestaan tuo makuun trooppista hedelmäisyyttä.
Etiopia
Etiopialainen kahvi kasvaa korkeassa ilmanalassa, hedelmällisessä maaperässä. Kahvipavuissa on mausteinen maku, raikas hapokkuus ja erityiset intensiiviset sitruksen sävyt. Kahviasiantuntijoiden mukaan etiopialaisen kahvin maku onkin yksi maailman yksilöllisimmistä.
Kenia
Kenialainen kahvi viljellään yleisesti auringossa, ilman varjoa, jolloin kahvi saa makean, marjaisan ja mielenkiintoisen maun. Hyvästä kenialaisesta kahvista voit löytää raikasta hapokkuutta ja mustan viinimarjan intensiivisiä sävyjä.
Valmistusmenetelmät
Suosittelemme kokeilemaan erilaisia valmistusmenetelmiä: kukin kahvi maistuu hyvin erilaiselta valmistustekniikasta riippuen.