Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia moniin kahviaiheisiin kysymyksiin.

Tuotepaketin päällimmäinen osa on paperia ja se voidaan kierrättää paperijätteen mukana. Sisäosa on sokeriruo’osta valmistettua kierrätysmuovia, joka voidaan lajitella muovijätteisiin. Lue lisää pakkauksestamme.
ICE-tuotepakkausta ei tarvitse heittää sekajätteeseen. ICE-jääkahvit on pakattu Cartocan® materiaaliin, joka on ympäristöystävällisempi kartonkiin pohjautuva pakkaus. Se voidaan kierrättää kartonkijätteenä.
Ei tarvitse, mutta suosittelemme juomaan ICE-jääkahvit kylmänä. Tuotteiden säilyvyys on 8 kuukautta riippumatta siitä, säilytetäänkö juoma avaamattomana jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Avattu purkki ICE-jääkahvia tulee säilyttää kylmässä ja juoda vuorokauden aikana.
Löfbergsin ICE Double Espresso sisältää vaahdotettua maitoa (skimmed milk). Kun maito vaahdotetaan ja siitä poistetaan rasva jää jäljelle läpinäkyvä neste - ja näin itse kahvijuoma säilyy mustana mukana olevasta maidosta huolimatta.
Erilaisten kahvien sopivuus on yksilöllistä, mutta yleisenä nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että tummapaahtoinen kahvi on vatsalle ystävällisempää. Kahvia paahtaessa kuumuus hajottaa sen luonnollisia happoja. Mitä tummemmaksi kahvipavut paahdetaan, sen vähemmän niihin jää kahvin happoja. Täten vasten monia uskomuksia, tummapaahtoinen kahvi saattaa olla lempeämpää vatsalle kuin vaaleapaahtoinen kahvi. Suosittelemme siis herkkävatsaisille kahvinauttijoille 4-5 paahtoasteen kahvejamme kuten Kharismaa tai Crescendoa.
Sveitsissä tehty tutkimus* on osoittanut, että kahvilla on merkittävä antioksidanttinen vaikutus – jopa neljä kertaa tehokkaampi kuin vihreällä teellä. Antioksidantit on termi aineille, jotka torjuvat ns. vapaita radikaaleja. Antioksidantit auttavat kehoa suojaamaan itseään hapettumisvaurioilta.

* J. Agric. Food Chem, 49, 3438-3442, 2001.
Tuottajamaissa ja viljelyksillä paahtamattoman kahvin ensimmäinen matka kuljetaan paikasta riippuen muulilla, aasilla tai kuorma-autolla. Ruotsiin Göteborgin satamaan raakakahvi kuljetetaan rahtiveneellä. Göteborgista Karlstadin paahtimollemme raakakahvi kuljetetaan rautateitse. Rata kulkee aivan varastomme ohi, jossa nosturia hyödyntämällä tyhjennämme koko kontin tiloihimme. Olemme erittäin ylpeitä tarkkaan harkitusta logistiikkaketjustamme. Vene- ja junaliikenteen ympäristövaikutukset ovat hyvin vähäisiä kuorma-autokuljetuksiin verrattuna.
Kaikki tehtaan jätteet kuten lasi, metalli, kartonki ym. lajitellaan oikea-oppisesti kierrätykseen. Palavat jätteet poltetaan Karlstadin Hedenin tehtaalla, jossa energia hyödynnetään kaukolämpönä. Ainoa jäljellejäävä jäte on ohut kalvo, joka irtoaa raa’asta kahvipavusta sitä paahdettaessa. Löfbergsillä ne jalostetaan pelleteiksi ja käytetään biopolttoaineena.
Kahviteollisuuden suurimpia haasteita ovat ilmastonmuutos ja kahvinviljelyyn liittyvän kiinnostuksen säilyttäminen tulevien sukupolvien keskuudessa. Ilmastonmuutos johtaa arvaamattomiin sääolosuhteisiin rankkasateiden, jatkuvan kuivuuden ja muiden laatuun ja satoon vaikuttavien asioiden myötä. Tämä puolestaan ​​vaikeuttaa kahvinviljelijöiden elinkeinon kehittymistä ja vaikuttaa tulevien sukupolvien kiinnostukseen jatkaa kahvinviljelyä. Aloitimme yhdessä muiden perheomisteisten kahviyhtiöiden kanssa International Coffee Partnersin.
Löfbergs on ollut perustamassa kahvialalla International Coffee Partnersia, johon kuuluu muitakin perheomisteisia kahviyrityksiä. ICP:n tavoitteena on parantaa kahvinviljelijöiden elintasoa lisäämällä kahviviljelyn tuottavuutta ja laatua. ICP:n työ perustuu viljelijöiden kykyyn kehittää omaa osaamistaan erilaisten koulutuksien ja käytännön ohjeiden kautta. ICP tarjoaa viljelijöille höydyllistä tietoa mm. tuotannon tehokkuuteen ja skaalaamiseen, kestävään viljelyyn, laadunvalvontaan sekä liike-elämän verkostojen luomiseen.
Vastaus riippuu annostelusta sekä käyttämäsi kahvin tyypistä. Kahvin luonnollinen kofeiinipitoisuus vaihtelee hieman, mutta yleisesti arvioidaan että Arabica-pavut sisältävät n. 1 % kofeiinia ja Robusta-pavut noin 2 %. Yhteen espresso-annokseen käytetään yleensä sama määrä kahvia kuin yhteen normaaliin kahvikuppiin. Espressossa ja kahvikupissa on siis sama määrä kofeiinia, mutta koska espresso tehdään pienempään määrään nestettä, sen kofeiinipitoisuus on suurempi.
Nimellä ”kahvi” saa markkinoida vain tuotteita, jotka sisältävät yksinomaan paahdettuja kahvipapuja eli kahvipuun hedelmien ytimiä. Pakkauksessa ei siis ole muita ainesosia kuin kahvi. Jos kahvipavut sekoitetaan johonkin muuhun ainesosaan, se on ilmoitettava sisällysluettelossa ja tuotteella on oltava nimi, joka ei johda kuluttajaa harhaan.
Kahvipapu on kahvipuun marjojen ydin, jossa on luonnollisena ainesosana hieman rasvaa eli eteeristä öljyä. Öljypitoisuus vaihtelee eri pavuissa. Arabica-pavut sisältävät keskimäärin enemmän öljyä kuin Robusta-pavut. Joskus kupissa voi huomata pienen määrän öljyä, joka muodostuu kalvoksi kahvin pinnalle. Öljyisyys kannattaa lähinnä ottaa huomioon kahvinkeitintä puhdistettaessa. Öljyä muodostuu helposti kahvimyllyyn, -keittimeen sekä -pannuun ja ne tulisikin puhdistaa säännöllisesti lämpimällä vedellä sekä pesuaineella.