Gluteeniton minttu-mutakakku

Mehevä suklaakakku, johon minttu ja kahvi tuovat lumoavan twistin. Vinkki: Kokeile vaihtaa peruskahvi pikakahveihimme "Fair Fresh" tai "Instant Bold Espresso" — erinomainen ja nopea ratkaisu kiireisemmälle leipojalle.

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Sulata voi pienessä kattilassa ja paloittele suklaa sen joukkoon.
  • Vatkaa sokeri ja kananmunat, jonka jälkeen sekoita suklaa-voiseos mukaan taikinaan.
  • Lisää taikinaan minttukarkkirouhe.
  • Voitele 28 cm kakkuvuoan reunat ja leikkaa leivinpaperista ympyrä vuoan pohjalle.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 15 min.
  • Anna jäähtyä kunnolla.
  • Irrota kakku vuoasta ja aseta leivinpaperin tai folion päälle.
  • Valmista kuorrute sulattamalla suklaa kerman joukkoon kattilassa.
  • Sekoita mukaan voi, kahvi ja siirappi ja levitä seos kakkupohjan päälle.
  • Aseta kakku kylmään ja koristele.

10 palaa

100 g voi 200 g vähintään 65% tummaa suklaata 2 dl sokeria 4 kananmunaa 1 dl minttukarkkirouhetta, esimerkiksi Marianne Crush KUORRUTE: 1 dl vispikermaa 100 g vähintään 65% tummaa suklaata 1 tl Löfbergs FAIR Fresh sekoitettuna 1 rkl kuumaa vettä 50g voita 1 rkl siiirappia KORISTELU: Minttukarkkirouhetta