Suklaakakku kahvikuorrutuksella

Syntisen hyvä ranskalainen suklaakakku tummalla suklaalla ja kahvikuorrutuksella.

 

Näin valmistat

  • Sulata voi kahden litran kattilassa.
  • Pienennä suklaa pienemmiksi paloiksi ja anna sulaa lämpimässä voissa ja sekoita tasaiseksi.
  • Nosta kattila liedeltä. Lisää sokeri ja kananmunat vatkaten ja jatka vatkaamista kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
  • Voitele irtopohjavuoan ja lisää taikina.
  • Paista uunissa noin 15 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoasta.
  • Kiehauta kerma pienessä kattilassa. Lisää suklaa pienissä paloissa ja anna sulaa sekoittaen.
  • Lisää siirappi, kahvi ja voi. Vatkaa sileäksi seokseksi.
  • Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi.
  • Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään kunnes kuorrutus on jähmettynyt.
  • Koristele ja nauti!

100 g voita 200 g tummaa suklaata (70%) 2 dl sokeria 4 st kananmunaa KAHVIKUORRUTUS: 0,75 dl kuohukermaa 100 g tummaa suklaata 1 rkl siirappia 1 rkl voita 1 espresso (noin 3 cl vahvaa kahvia) Koristeluun kermavaahtoa ja marjoja