Puolipakosta yrittäjäksi, mutta ei mistään hinnasta pois

Löydä vahvuutesi -sarjan neljännessä jaksossa Joonas tapaa Laura Poutasen, joka pyörittää yhden naisen monimediayritystä, Puuro Visualsia. Laura Poutanen kertoo siitä, mikä ajoi hänet yrittäjäksi, ja millaisia hyviä puolia ja toisaalta haasteita yrittäjyyden alkutaipaleilla on.

Laura Poutanen on nuori yrittäjä, niin iältään kuin virkaiältäänkin, mutta hän on monessa mukana. Poutasen yrityksen, Puuro Visualsin palvelutarjoomaan sisältyvät valokuvaus, yritysilmeet, nettisivut sekä sosiaalisen median sisällöntuotanto. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi siirtyminen tapahtui osittain olosuhteiden pakostakin noin vuosi sitten.

”Olin pitkään kahvilassa töissä, ja tehnyt sivutoimisesti valokuvaajan ja graafikon töitä itseoppineena. Sitten kävi yhtäkkiä niin, että työt kahvilassa loppuivat. Minulla oli muutamia omia asiakkaita ja koin, ettei minulla oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla täyspäiväistä yrittäjyyttä. Lähdin siihen, enkä ole tähän mennessä katunut päivääkään”, Laura Poutanen kuvaa yrittäjyytensä alkua.

 

Hieman liian suurissa saappaissa on hyvä olla

Monialayrittäjän sydäntä lähinnä ovat ruoka- ja tuotekuvaukset, sekä yritysilmeiden luominen. Laura kertoo elävänsä haasteista ja viihtyvänsä omien sanojensa mukaan ’hieman liian suurissa saappaissa’. Aloittelevan yrittäjän tuleekin olla valmis kohtaamaan haasteita, mutta Laura Poutasen mukaan haasteita ei tule pelätä, vaan ne tulee kohdata rohkeasti.

”Kannattaa uskoa itseensä ja osaamiseensa. Kun uskoo itseensä on jo voiton puolella. Lisäksi on syytä olla suunnitelmallinen ja järjestelmällinen: jos ei osaa jotakin asiaa, on vain pakko opetella. Ja lopuksi ei saa jäädä yksin, vaan kannattaa verkostoitua. Ihan kaikkea ei sentään tarvitse osata itse, vaan apuakin saa ja kuuluu pyytää.”

Tasapainoa ja palkitsevuutta

Vaikka yrittäjyys on innostavaa ja vie helposti mukanaan, tulee Laura Poutasen mukaan pitää asiat tasapainossa, eikä polttaa itseään loppuun. Tämä palvelee niin omaa jaksamista kuin yrittäjyyttä ja työntekoakin.

”Pidä huolta itsestäsi, älä aja itseäsi loppuun. Nuku hyvin, syö hyvin, liiku ja näe läheisiäsi, niin jaksat tehdä töitäkin paremmin”, Poutanen ohjeistaa aloittelevaa yrittäjää.

Kysyttäessä mikä yrittäjyydessä on palkitsevinta, Laura Poutanen nostaa esiin niin omiin onnistumisen tunteisiin kuin yrittäjäyhteisöönkin liittyviä asioita.

”Palkitsevaa on asiakkaat, ja se fiilis, kun palautat asiakkaalle valmiiksi tehdyn työn, ja saat siitä hyvän palautteen – se on tosi mahtavaa. Olen saanut tehdä töitä myös muiden yrittäjien ja pienyrittäjien kanssa, ja se kun on saanut tehdä jotakin merkityksellistä, joka on auttanut muita heidän työssään, niin se on kyllä kaikista palkitsevinta.”

Tutustu Laura Poutasen Puuro Visuals -yritykseen osoitteessa www.puurovisuals.com 

Jakso 3 - Yhteisöllisyys

Katso täältä

Ilmastoälykkäämpi pakkaus

Lue lisää