1. Koti
  2. »
  3. Inspiroidu
  4. »
  5. Opi kahvista
  6. »
  7. Kahvin matka pavusta kuppiin

Kahvin matka pavusta kuppiin

Kahvin matka pavusta kuppiin on pitkä ja monimutkainen. Kahvin viljely ja paahtaminen ovat todellista käsityötä – se vaatii rakkautta, intohimoa ja kovaa työtä. Mutta miltä todella näyttää kupissasi olevan kahvin matka?

Kahvipensas kasvaa yleensä vuoren rinteillä ja marjat kypsyvät eri aikoina. Samassa pensaassa tai jopa samalla oksalla voi siis olla yhtä aikaa kypsymättömiä, puolikypsiä ja täysin kypsiä marjoja. Tämä johtaa siihen, että marjoja on poimittava samasta pensaasta useita kertoja eri aikoina. Kovasta ja vaikeasta maastosta johtuen suurin osa maailman kahvista poimitaan käsin. Vain osissa Brasiliaa tehdään mekaanista sadonkorjuuta laajemmassa mittakaavassa.

Kun marjat on poimittu kahvipensaasta, ne kuivataan ja puhdistetaan. Tähän on olemassa hieman erilaisia ​​menetelmiä, mutta päätarkoitus on sama – itse kahvipavun uuttaminen.

Kahvin tie paahtimoon

Kun kahvi kasvaa trooppisessa ilmastossa päiväntasaajan kohdilla, tie kahviviljelmiltä Löfbergsin Karlstadin paahtimollemme on pitkä. Kahvi kuljetetaan meren yli laivalla ja sitten junalla suoraan paahtimollemme. Älykkäästi pakkaamalla pyrimme vähentämään kuljetusten määrää.

Paahtimossa kahvipavut vuorostaan ​​paahdetaan niiden ainutlaatuisen maun ja aromin tuomiseksi esiin. Tämä on prosessi, jonka teemme rakkaudella, huolella ja suurella intohimolla.

Koska kahvin ainutlaatuisiin makuominaisuuksiin voi vaikuttaa monessa eri vaiheessa ja papujen maku voi vaihdella sesongin mukaan, maistajatiimimme maistaa jopa 300 kuppia päivittäin.

Kahvin matka pavusta kuppiin on pitkä ja monimutkainen. Mutta tänään kuppiisi kaadettava kahvi on saanut matkansa varrella paljon rakkautta.