1. Koti
  2. »
  3. Vastuullisuus
  4. »
  5. Kysymyksiä ja vastauksia Brasiliasta

Kysymyksiä ja vastauksia Brasiliasta

Ei kahvia sademetsistä. Amazonin sademetsien tulipalot ovat nostaneet myös kahvin keskustelujen aiheeksi, ja saamme tällä hetkellä paljon kysymyksiä tähän liittyen. Alla muutama esimerkki saamistamme kysymyksistä ja vastaukset niihin:

En halua tukea tulipaloja ja sademetsien tuhoamista. Mitkä tuotteistanne ovat sellaisia, jotka eivät sisällä Brasiliasta peräisin olevaa kahvia?
Suojelemme sademetsää, emmekä osta kahvia Amazonista tai muiden sademetsien alueilta. Kaikki kahvimme ovat peräisin sertifioiduilta tiloilta, ja yksi käyttämistämme sertifikaateista on Rainforest Alliance, joka perustettiin vuonna 1987, tavoitteena suojella sademetsiä ja säilyttää niiden monimuotoisuus. Mikäli tästäkin huolimatta haluat kahvin, joka ei sisällä brasilialaista alkuperää olevaa kahvia, voit kokeilla esimerkiksi Organic Medium Roast- tai Organic Dark Roast -kahvia.

Miten suhtaudutte siihen, että tiettyjä Brasiliasta peräisin olevia kahveja ruiskutetaan torjunta-aineilla, joita ei ole sallittu EU:ssa?
Emme hyväksy sitä. Tällainen toiminta ei ole ristiriidassa vain EU:n säädöksien kanssa, vaan myös noudattamiemme sertifikaattien kanssa. Kaikki Löfbergsin kahvi tulee sertifioiduilta tiloilta.

Boikotoiko Löfbergs brasilialaista kahvia?
Seuraamme tietenkin tilanteen kehittymistä, mutta emme usko, että boikotti on oikea tapa edetä. Brasilian tilanne osoittaa pikemminkin, kuinka tärkeää on kehittää siirtymistä varmennettuihin tiloihin, sekä panostaa kestävän kehityksen koulutusyhteistyöhön tuottajamaissa.

Löfbergs tukee kestävää kehitystä kahvintuottajamaissa järjestämällä koulutusta, antamalla taloudellista tukea, sekä auttamalla nuoria kahvinviljelijöitä sukupolvenvaihdokseen liittyvissä kysymyksissä. Konkreettinen esimerkki yhteistyöstämme tuottajamaissa on Löfbergsin Next Generation -tuoteperhe.

Lue lisää vastuullisuudestamme:

Ilmastoälykkäät pakkaukset

Tulevien sukupolvien kahvi