1. Koti
 2. »
 3. Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

Kahvi herättää tunteita ja kysymyksiä, joten olemme koonneet tähän vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Napsauta alla olevia luokkia siirtyäksesi valittuun luokkaan.

Kahvista

Kuinka kahvia tulisi säilyttää?

Kahvi on herkkä tuote ja siksi sitä on parasta säilyttää sen alkuperäisessä pakkauksessa. Kahvin aromit ovat haihtuvia ja eteeriset öljyt härskiintyvät nopeasti joutuessaan kosketuksiin ilman hapen kanssa. Hyvin suljetussa pakkauksessa, joka säilytetään pimeässä ja viileässä, mieluiten jääkaapissa, kahvi säilyy hyvin n. 10 päivää.

Jos kahvi altistuu ilmalle, valolle ja lämmölle, aromit tuhoutuvat muutamissa tunneissa.

Kuinka monta kupillista kahvia saa paketillisesta Löfbergsin kahvia?

Se, kuinka moneen kupilliseen kahvia paketti riittää, riippuu osittain siitä, kuinka vahvasta kahvista pidät ja kuinka suuren kupin juot.

Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että 1 kahvimitta/ruokalusikallinen per 1,5 dl vettä (6-8 g per 1,5 dl) antaa vakiovahvuuden kahville. Joten 450 g:n pakkauksesta voit odottaa saavasi 55–75 kupillista kahvia (riippuen siitä, kuinka paljon jauhetta käytät kuppia kohden).

Miten Löfbergsin pikakahvi valmistetaan?

Pikakahvi on kuivattu uute, joka liuotetaan veteen ja valmistetaan teollisessa prosessissa, jossa pavut sekoitetaan, paahdetaan, jauhetaan ja valmistetaan valmiiksi kahvijuomaksi, joka vastaa normaalia keittämistä. Vesipitoisuus poistetaan pakastekuivaamalla.

Löfbergin pikakahvi on pakastekuivattu. Tämä tarkoittaa, että neste haihdutetaan tiivisteeksi, joka jäätyy -40 C:ssa ohueksi kerrokseksi, joka rikotaan sitten pieniksi paloiksi ja kuivataan tyhjiössä. Tämä auttaa säilyttämään kahvin aromin, mutta on monimutkaisempaa ja kalliimpaa kuin muut menetelmät.

Sisältääkö espressokahvi yhtä paljon kofeiinia kuin suodatinkahvi?

Koska annostelet suunnilleen saman määrän kahvia yhteen espressoon kuin kupilliseen keitettyä kahvia, ne sisältävät yleensä myös saman määrän kofeiinia. Kofeiini on helposti liukeneva, mikä tarkoittaa, että molemmissa tapauksissa saat suunnilleen saman määrän kofeiinia, mutta espresson pitoisuus on korkeampi.

On myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kahvin kofeiinipitoisuuteen. Muun muassa annostus ja käyttämäsi kahvin tyyppi. Kofeiinipitoisuus vaihtelee luonnollisesti kahvipavuista riippuen, mutta karkeasti laskettuna voidaan todeta, että Arabica-kahvi sisältää n. 1 % kofeiinia ja robusta sisältää n. 2 %.

Laskentaesimerkki 100 % Arabicalle.

Annostus 8 g kahvia (kofeiinipitoisuus 1 %) on 80 mg kofeiinia kuppia kohden.

Suodatinkahvi

1,35 dl (135 g)

Kofeiinipitoisuus: 80/135 = 0,6 mg/g

Espresso

3,5 cl (35 g)

Kofeiinipitoisuus: 80/35=2,3 mg/g

Jääkahvi ja Cold Brew

Pitääkö Löfbergsin jääkahvit säilyttää jääkaapissa?

Ei. Avaamatonta jääkahvia ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, mutta suosittelemme (parhaan makuelämyksen saamiseksi), että juot jääkahvin jäähdytettynä. Tuotteiden säilyvyys on 8 kuukautta avaamattomana ja tämä pätee sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa säilytettyhin jääkahveihin (säilytys kuitenkin enintään 25 asteessa). Avattu jääkahvipurkki sen sijaan kannattaa säilyttää jääkaapissa ja juoda vuorokauden sisällä.

Sisältääkö Löfbergs ICE -jääkahvit kofeiinia?

Kyllä, ICE-jääkahvit sisältävät kofeiinia. Kofeiinia on noin 46 – 51 mg per tölkki mausta ja reseptistä riippuen. Vertailun vuoksi yleensä sanotaan, että pieni kuppi 135 ml:n suodatinkahvia sisältää noin 80 mg kofeiinia.

Näet tuotekohtaiset kofeiinipitoisuudet tästä:

Mitä on Cold Brew?

Cold brew, jota kutsutaan myös kylmäkeitetyksi kahviksi, haudutetaan kylmällä vedellä 16 tuntia, mikä antaa makeamman ja pyöreämmän kahvin maun, lähes täysin ilman katkeruutta.

Jos haluat kokeilla oman kylmäjuoman valmistamista, löydät reseptin täältä!

Mitä eroa on Cold Brewllä ja jääkahveilla?

Ratkaisevin ero Cold Brewn ja jääkahvin välillä on kahvin valmistus ja lämpötila. Cold Brew haudutetaan kylmällä vedellä pitkään, mikä antaa makeamman ja pyöreämmän kahvin maun, lähes täysin ilman katkeruutta. Jääkahvi taas valmistetaan kuumasta keitetystä kahvista, joka jäähdytetään. Tämä johtaa siihen, että kaksi erilaista kylmäkahvia antavat kaksi täysin erilaista ​​makuelämystä.

Sisältääkö Löfbergsin Cold Brew lisäaineita?

Ei, se on vain kahvia ja vettä.

Kahvi ja terveys

Pitääkö paikkaansa, että tummapaahtoinen kahvi on parempaa herkkävatsaiselle?

Yleinen uskomus on, että kevyemmin paahdetut kahvit ovat hellävaraisimpia vatsalle, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Kahvissa on useita orgaanisia happoja, jotka hajoavat tummemman paahtamisen aikana. Vaaleapaahtoinen kahvi ja keskipaahdettu kahvi on siksi yleensä happamampaa, kun taas tummapaahtoinen kahvi voi olla hieman hellävaraisempaa vatsalle.

Kahvin ravintosisältö?

Koska ei kuluteta paahdettua kahvia vaan uutetta (eli haudutettuna tai keitettynä), juoman ravintosisältö kiinnostaa.

1 dl:lle keitettyä kahvia luvut näyttävät tältä:

Energiaa (kcal) 0,0

Energia (kJ) 0,0

Hiilihydraatit (g) 0,30

Rasvaa (g) 0,00

Proteiini (g) 0,00

1 dl juomavalmista pakastekuivattua kahvia (pikakahvi) sisältää:

Energiaa (kcal) 2,0

Energia (kJ) 8,5

Hiilihydraatit (g) 0,40

Rasvaa (g) 0,00

Proteiini (g) 0,10

Kahvin valmistus

Miten annostelen kahvin oikein? 

Jotta kahvista tulee todella hyvää, annostelu on ratkaiseva tekijä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi annostele 1 kahvimitta/rkl/1,5 dl vettä (6-8 g/1,5 dl). Ihanteellinen haudutuslämpötila on 92-96°C, jolloin kahvi saavuttaa täyden aromaattisuutensa ja vahvuutensa. Muista myös säilyttää kahvi kuivassa ja viileässä paikassa, mieluiten jääkaapissa, hyvin suljetussa alkuperäispakkauksessaan, jotta kahvin aromit säilyvät parhaiten.

Avattu pakkaus tulee käyttää 10-14 päivän kuluessa.

Näin keität täydellistä kahvia

Pidä huolta kahvinkeittovälineistäsi, se on kaikkein tärkeintä. Tässä vielä muita lisävinkkejä täydellisen kahvin valmistukseen:

 1. Käytä kahvin valmistukseen puhdasta ja raikasta vettä. 
 2. Kahvipannun sijaan käytä erillistä astiaa veden annosteluun. Kahvipannusta voi päästä keittimeen likaa ja kahvipavuista irronnutta rasvaa. Kahvirasva voi vaikuttaa kahvin makuun ja aiheuttaa haittaa laitteelle.
 3. Huuhtele suodatinpaperi ennen käyttöä. Suodatinpaperi kannattaa huuhdella ennen kahvin annostelua, jotta siitä ei irtoa makua kahviin.
 4. Mittaa yksi kahvimitallinen kahvia yhtä kupillista kohden. Yksi kahvimitta on n. 6-8 g kahvia ja yksi kupillinen 1,5 dl. Jos haluat vahvempaa kahvia, älä mittaa useampia tai liian suuria kahvimitallisia vaan kokeile tummapaahtoista kahvia.
 5. Anna kahvin tippua rauhassa loppuun asti. Kahvinkeitto kannattaa tehdä rauhassa, eli anna kahvin tippua loppuun asti. Suurin osa kahvin makuaineista irtoaa kahvin valmistuksen alkuvaiheessa, joten parhaan lopputuloksen saat antamalla koko pannullisen tippua rauhassa loppuun asti ennen kupillisen kaatamista.
 6. Sekoita kahvi pannussa ennen juomista. Valmis kahvi kannattaa sekoittaa pannussa kevyesti, jolloin sen aromit ja maku tasoittuvat.

Vastuullisuus

Miten kestävä kehitys näkyy Löfbergsin toiminnassa?

Työskentelemme kestävän kehityksen parissa, koska perusarvoissamme on vastuun ottaminen ympäristöstämme. Yrityksen perustamisesta 1906 lähtien olemme olleet aidosti sitoutuneita ympäröivään yhteiskuntaan. Työskentelemme sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti kantaaksemme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä pavusta kuppiin saakka. Meille on sanomattakin selvää, että kahvin tulee sekä maistua että tehdä hyvää.

Täältä voit lukea lisää vastuullisuudestamme

Miten varmistamme vastuullisen kahvintuotannon?

Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että kaikki ostamamme ja sitten myymämme kahvi käsitellään hyvin sen kaikissa vaiheissa. Joitakin esimerkkejä tästä ovat:

 • Matkustamme paljon ja vierailemme kahvinviljelijöiden ja heidän perheidensä luona (keskimäärin 150 päivää/vuosi).
 • Ostamme kahvin suoraan kasvumaista, mahdollisimman läheltä alkuperäistä lähdettä. Näin voimme myös jäljittää kahvin paremmin.
 • Työskentelemme pitkäaikaisten suhteiden puolesta toimittajiemme kanssa, jotta voimme osallistua ja vaikuttaa kehitykseen.
 • Meillä on käytännesäännöt, jotka kaikki raakakahvin ja teen toimittajat ovat allekirjoittaneet.
 • Ostamme paljon sertifioitua kahvia, ts. kahvia, joka on kasvatettu kulloiseenkin sertifiointiin/merkintään asetettujen kriteerien mukaisesti. Riippumaton osapuoli tarkistaa, että tämä toteutuu.
 • Olemme yksi maailman suurimmista luomu- ja Reilun kaupan merkityn kahvin maahantuojista.

Miten Karlstadin tehtaalla syntyneet jätteet käsitellään?

Lajittelemme kaikki jätteemme!

 • Kahvin paahtamisesta ainoa jäljellä jäävä tuote on kalvo, joka irtoaa raakakahvipavuista paahdettaessa. Ne otetaan sitten pelleteiksi ja poltetaan biopolttoaineena.
 • Well puristetaan ja se menee materiaalin kierrätykseen, samoin kuin PE-muovista valmistettu kutiste- ja venytyskalvo.
 • Myös toimistopaperia kierrätetään.
 • Palavat jätteet poltetaan Karlstadin hienossa laitoksessa Hedenissä, jossa energia valjastetaan ja käytetään kaukolämmössä.
 • Lisäksi lajittelemme lasin, metalliromun, loisteputket, kompostin, elektroniikkaromun ja paljon muuta ja toimitamme sen kierrätykseen.

Mitä sertifikaatteja Löfbergsin kahveilla on?

Sertifioitu kahvi tarkoittaa, että pakkauksessa on tuotemerkintä, kuten luomu, Fairtade, Rainforest Alliance ja UTZ.

Jotta tuote voidaan merkitä tällaisella ympäristömerkillä, kahvin on oltava viljelty maatiloilla kyseistä sertifikaattia/merkkiä koskevien asetettujen kriteerien mukaisesti. Tämä tarkastetaan kaikilla tasoilla viljelijästä tuottajaan.

Merkitsemällä kaikki kahvimme merkeillä Luomu, Reilu kauppa tai Rainforest Alliance, haluamme auttaa sinua osallistumaan kestävään kehitykseen. Kun valitset Löfbergsin, saat aina hyvää ja vastuullista kahvia, eikä sen tarvitse olla sen vaikeampaa.

Suuri osa kestävyystyöstämme pitää sisällään sertifioiduilla viljelmillä tuotetun kahvin kysynnän ja kulutuksen lisäämistä. Vuonna 1995 toimme ensimmäisen kontin luomukahvia Ruotsiin. Olemme nykyisin yksi maailman suurimmista luomuviljellyn ja Reilun kaupan kahvien maahantuojista.

Nykyisin koko tuotevalikoimamme on sertifioitu. Se on yksi tapa tehdä asiat sinulle helpoksi. Valitessasi Löfbergsin, valitset aina hyvää ja kestävällä tavalla tuotettua kahvia.

Mitä Rainforest Alliance tekee? 

Mitä Reilu kauppa tekee?

Reilu kauppa on itsenäinen tuotemerkki, joka keskittyy ihmisoikeuksiin. Merkintä takaa viljelijälle vähimmäishinnan ja lisäksi osuuskunnalle lisäpalkkion. Se luo paremmat edellytykset viljelijöille ja työntekijöille parantaa työ- ja elinolojaan.

Reilu kaupan työn ansiosta myös:

 • Viljelijät ja työntekijät saavat paremmat taloudelliset edellytykset
 • Palkkiot sijoituksista paikalliseen yhteiskuntaan ja elinkeinoelämään
 • Lapsityövoimaa ja syrjintää estetään
 • Demokratiaa ja järjestäytymisoikeutta edistetään
 • Ympäristönäkökulmia ja luomutuotantoa edistetään

Päätyykö ostamastani Reilun kaupan kahvista rahaa suoraan viljelijälle?

Kaikilla sertifioiduilla kahveilla on tunnusnumero, joka kulkee kahvin mukana aina kahvinviljelijästä/osuuskunnasta kahvinpaahtimoon asti. Tämä tarkoittaa, että voimme aina seurata, mistä kahvi on peräisin, ja sen jälkeen myös tarkistaa, että rahat menevät kahviviljelijälle. Näemme myös, mihin osuuskunnan saama lisäpalkkio on käytetty. Se voi olla esimerkiksi uusia teitä, rokotuksia, koulutusta tai teknisiä laitteita. Katsomme myös itse, kun olemme tapaamassa kahvinviljelijöitä, mitä kehitystä paikan päällä on tapahtunut.

Mikä on International Coffee Partners?

Voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka tavoitteena on rahoittaa ja toteuttaa omia kehityshankkeitaan pienkahvinviljelijöiden elinolojen parantamiseksi. Tavoitteena on vahvistaa kahvinviljelijöiden kilpailukykyä lisäämällä sekä tuottavuutta että kahvin laatua ja siten parantaa elintasoa kestävällä tavalla.

Mitkä ovat kahvimaailman tämän päivän suurimmat haasteet?

Kahvimaailmassa on suuria haasteita, kuten ilmastonmuutos, kahvin arvoketjun taloudellinen epätasapaino ja tulevien sukupolvien kiinnostuksen säilyttäminen kahvin viljelyyn.

Ilmastonmuutos johtaa arvaamattomiin sääolosuhteisiin rankkasateista ja jatkuvasta kuivuudesta moniin muihin seikkoihin, jotka vaikuttavat negatiivisesti sekä kahvin laatuun että satoon. Tämä puolestaan ​​vaikeuttaa kahvinviljelijöiden taloudellista tilannetta ja vaikuttaa tulevien sukupolvien etuihin jatkaa kahvin kasvattamista, mikä pitkällä aikavälillä uhkaa hyvän kahvin saatavuutta.

Pakkaukset

Miten Löfbergs ICE-pakkaukset tulisi kierrättää?

Älä heitä pakkausta roskikseen!

ICE:mme on pakattu CartoCan® -kartonkiratkaisuun, joka on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta, joka kierrätetään paperina lähimmällä kierrätysasemalla. Pieni tiivistenauha (kansi) koostuu alumiinista ja on luokiteltu metalliksi.

Miten Löfbergs suodatinkahvipakkaukset tulisi kierrättää? 

Kahvipakkaukset tulee lajitella seuraavasti:

 • Päällyspaperi paperipakkauksena
 • Itse pakkaus muovina
 • Kahvinkeitosta syntyneet kahvinporosuodattimet lajitellaan ruokajätteeksi ja ne voidaan kompostoida

Miksi kahvipakkausten ympärillä on paperia?

Suodatinkahvipakkausissamme on paperikääre ohuen muovipakkauksen ympärillä. Tällä yhdistelmällä pystymme vähentämään muovin määrää pakkauksissamme makuja ja aromeja vaarantamatta.

Miten kahvipaketin säilyvyysaika voi olla niin pitkä?

Rikkoutumattoman kahvipakkauksen säilyvyysaika voi olla pitkä, koska pakkaamme sen ilman happea, mikä auttaa säilyttämään kahvin aromit. Pakkausmateriaalin tiiveys on myös tärkeää hapen tunkeutumisen ja aromien karkaamisen estämiseksi.

Takaamme, että säilyvyysajan sisällä kahvi maistuu ja toimii yhtä hyvin vastapaahdettuna, kunhan sitä säilytetään tiiviissä pakkauksessa. Avattu pakkaus tulee säilyttää tiiviisti suljettuna, pimeässä ja viileässä, mieluiten jääkaapissa. Tällä tavalla kahvi voi maistua hyvältä n. 14 päivän ajan pakkauksen avaamisesta.

Varför finns det ingen ingrediensförteckning på förpackningarna?

Det finns inte någon ingrediensförteckning på våra förpackningar för att under beteckningen ”kaffe” får endast produkt säljas som uteslutande innehåller rostade kaffebönor. Det finns alltså ingen annan ingrediens än kaffe i våra förpackningar. Om man däremot blandar kaffebönorna med andra ingredienser måste detta tydligt framgå i en innehållsförteckning.

Muuta

Miksi valmiin kahvin pinnalla voi joskus näkyä öljyä?

Kahvipavussa on rasvaa, ja kun papuja paahdetaan, se tulee ulos öljyn muodossa. Kahviöljy on siis luonnollinen osa kahvipapua ja eteeriset öljyt kantavat mukanaan monia kahvin makuja. Öljypitoisuus vaihtelee eri pavuissa ja korkea öljypitoisuus osoittaa, että kahvi on korkealaatuista.

Valitettavasti emme voi tehdä paljon estääksemme öljyn vuotamista kahvipavuista paahtamisen aikana. Mitä tummempi paahto, sitä enemmän öljyä vuotaa pavuista. Öljyn näkyminen valmiin kahvin pinnalla ei ole siis vaarallista vaan pikemminkin luonnollinen osa kahvia. On siis tärkeää puhdistaa kahvinkeittovälineet säännöllisin väliajoin, että myös öljyjäämät niistä puhdistuvat ja kahvi maistuu entistä paremmalta.

Milloin Löfbergs on perustettu?

Löfbergs perustettiin vuonna 1906. Kaikki alkoi siitä, kun veljekset Anders, John ja Josef Löfberg myivät Löfbergsin kahvia tiskin kautta lähiseuduilla. Yli sadan vuoden ajan intohimomme sekä maistuvaan että hyvään kahviin on ohjannut toimintaamme, ja nykyään Löfbergsiä tarjoillaan kaikkialla maailmassa.