1. Koti
  2. »
  3. Tietosuojaseloste

Löfbergs Lila Aktiebolagin Tietosuojaseloste

Tausta ja tavoitteet

Löfbergs Lila AB, 556290-7088, on yksi Pohjoismaiden suurimmista perheomisteisista kahvipaahtimoista. Löfbergsin perustivat veljekset Anders, John ja Josef Löfberg vuonna 1906. Vuonna 1911 aloimme paahtaa omaa kahviamme Ruotsin Karlstadissa. Nykyään olemme yksi Pohjoismaiden suurimmista perheomisteisista kahvipaahtimoista ja tuotamme päivittäin lähes kymmenen miljoonaa kuppia kahvia. Ruotsissa yrityksen myynnistä vastaa Löfbergs Lila AB. Tuotannosta ja logistiikasta vastaa sisaryhtiö Kaffehuset i Karlstad AB. Kahviliiketoiminnan emoyhtiö on AB Anders Löfberg.

Hienoa, että olet löytänyt tiesi kotisivuillemme! Toivomme, että löydät täältä kaikki tarvitsemasi tiedot. Kun selailet verkkosivustoamme, käsittelemme tietoja, jotka voidaan yhdistää sinuun. Käsittelemme henkilötietojasi myös siinä tapauksessa, että otat meihin yhteyttä esimerkiksi täyttämällä yhteydenottolomakkeen, ostamalla jotain verkkokaupastamme tai osallistumalla kilpailuihimme. Jotta voisit tuntea olosi turvalliseksi käyttäessäsi sivustoamme tai luovuttaessasi henkilötietojasi meille muilla tavoin, olemme laatineet tämän tietosuojaselosteen, joka kertoo, miten käsittelemme henkilötietojasi.

Tietosuojaselosteen sisältö

Nykyisten tietosuojasäännösten mukaan henkilötietoja saa kerätä vain ”tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten”. Kerättyjä tietoja ei myöskään saa käsitellä näiden tarkoitusten vastaisesti. Lisäksi tietojen käsittelyn on oltava laillisesti perusteltua eli sillä on oltava niin sanottu oikeusperuste. Tietojesi käsittelyyn sovelletaan yhtä tai useampaa seuraavista oikeusperusteista:

Useimmissa tapauksissa oikeusperuste määräytyy sopimuksen, lakisääteisen velvoitteen tai etujen tasapainon perusteella. Tietyissä tapauksissa käsittely edellyttää suostumustasi, ja tällaisissa tapauksissa pyydämme suostumustasi kyseisten tietojen käsittelyyn ennen käsittelyn aloittamista.

Jos sinulla on kysyttävää tietosuoja-asioista, voit aina ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen dataprotection@lofbergs.se.

Oikeutesi

Voimassa olevien tietosuojasäännösten mukaan sinulla on oikeus saada tietoa siitä, milloin ja miten käsittelemme henkilötietojasi. Sinulla on myös tietyissä tapauksissa oikeus nähdä tiedot tai pyytää niiden siirtämistä, muuttamista tai poistamista. Lisätietoja löydät täältä:

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada maksutta tiedot hallussamme olevista henkilötiedoistasi (jäljennös henkilötiedoista). Tietoja koskeva pyyntö on esitettävä kirjallisena ja omalla allekirjoituksellasi varustettuna. Huomaa, että luovutamme vain sellaisia tietoja, joiden tiedämme varmuudella olevan sinun. Emme voi luovuttaa tietoja, jotka loukkaavat toisen henkilön oikeuksia. Lähetä pyyntö alla olevaan osoitteeseen ja kirjoita kuoreen merkintä ”Tietosuoja”.

Löfbergs Lila AB

Box 1501

651 21 KARLSTAD

Jotta jäljennös henkilötiedoista ei päätyisi väärälle henkilölle, se lähetetään rekisteröityyn osoitteeseesi.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Pyrimme jatkuvasti huolehtimaan siitä, että henkilötietosi ovat oikein ja ajan tasalla. Jos havaitsemme epätarkkoja tai puutteellisia tietoja, pyrimme korjaamaan tai poistamaan ne.

Jos oikaisemme tietojasi sinun pyynnöstäsi, meidän on ilmoitettava muutoksista niille tahoille, joille olemme luovuttaneet tietojasi. Tämä ei kuitenkaan päde, jos pidämme tehtävää mahdottomana tai kohtuuttoman vaivalloisena. Oikeuteesi saada pääsy tietoihin kuuluu myös oikeus saada tietää, mille tahoille olemme luovuttaneet tietojasi.

Oikeus tietojen poistamiseen

Jos olemme keränneet henkilötietojasi, sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista. Olemme velvollisia poistamaan tiedot seuraavissa tapauksissa:

Jos tarvitsemme tietoja kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai jos laki edellyttää, että säilytämme henkilötiedot, emme voi poistaa niitä.

Jos poistamme tietosi sinun pyynnöstäsi, olemme velvollisia ilmoittamaan asiasta niille tahoille, joille olemme luovuttaneet tietojasi. Tämä ei kuitenkaan päde, jos pidämme tehtävää mahdottomana tai kohtuuttoman vaivalloisena. Sinulla on myös oikeus saada tietää, mille tahoille olemme luovuttaneet tietojasi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla voi tietyissä tapauksissa olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Rajoittaminen tarkoittaa sitä, että henkilötietoihin tehdään järjestelmässämme merkintä, jonka mukaan niitä voidaan käsitellä vain tiettyihin rajoitettuihin tarkoituksiin.

Rajoittamisoikeutta voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun katsot, että tiedot ovat virheellisiä, ja olet pyytänyt niiden oikaisemista. Tällaisissa tapauksissa voit myös pyytää, että tietojen käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jolloin tietojen paikkansapitävyyttä tutkitaan.

Sinulle ilmoitetaan, kun rajoitus poistetaan.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on tietyissä tapauksissa oikeus saada häntä koskevat henkilötiedot ja siirtää ne muualle (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen). Rekisterinpitäjä on velvollinen mahdollistamaan tällaisen henkilötietojen siirron. Tietojen siirtäminen edellyttää, että rekisterinpitäjä käsittelee tietoja suostumuksesi perusteella tai kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi, ja koskee vain sellaisia tietoja, jotka olet itse antanut.

Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa sitä, että rekisterinpitäjä käsittelee häntä koskevia henkilötietoja.

Vastustamisoikeus pätee silloin, kun henkilötietoja käsitellään etujen tasapainottamisen jälkeen.

Jos rekisteröity vastustaa käsittelyä, rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Henkilöllä on aina oikeus vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten. Tällaista käsittelyä voi vastustaa milloin tahansa. Jos rekisteröity vastustaa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten, niitä ei saa enää käsitellä tähän tarkoitukseen.

Valitukset

Jos uskot, että käsittelemme tietojasi soveltuvien tietosuojasäännösten vastaisesti, pyydämme ilmoittamaan siitä meille mahdollisimman pian. Voit myös tehdä valituksen suoraan tietosuojaviranomaiselle.

Korvaukset ja vastuut

Jos henkilölle aiheutuu tietosuoja-asetuksen rikkomisesta aineellista tai aineetonta vahinkoa, hänellä on oikeus saada käsittelyyn osallistuneilta rekisterinpitäjiltä korvaus aiheutuneesta vahingosta.

Henkilö voi vaatia vahingonkorvausta rekisterinpitäjältä tai henkilötietojen käsittelijältä tai nostaa vahingonkorvauskanteen tuomioistuimessa.

Missä tilanteissa tarvitsemme henkilötietojasi?

Saatamme käsitellä henkilötietojasi seuraavissa yhteyksissä:

Tuotteiden ja palveluiden osto

Jotta voimme toimittaa verkkokaupastamme tilaamasi tuotteet, meidän on käsiteltävä henkilötietojasi.

Käsittelemme tietojasi osittain täyttääksemme sinun tai edustamasi organisaation kanssa tekemämme sopimuksen, mutta myös silloin, kun meidän on odotusten ja aikomustemme vastaisesti täytettävä tuotevastuulakiin perustuvat velvollisuutemme. Toisin sanoen meillä voi olla velvollisuus ottaa sinuun yhteyttä, jos tilaamassasi tuotteessa on jotain vikaa. Käytämme yhteydenottoon osoitetta, jonka annoit tilauksen yhteydessä.

Käsittelyn oikeusperusteet ovat siis sopimuksen ja lakisääteisen velvoitteen täyttäminen.

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin olet asiakkaamme. Kun asiakassuhde päättyy, poistamme asiakastietosi kahdentoista kuukauden kuluessa.

Jos henkilötietojasi käsitellään laskutettavan oston yhteydessä, olemme lain mukaan velvollisia säilyttämään yhteystietojasi pidemmän ajan (kirjanpitolain mukaan seitsemän vuotta).

Kuluttajakilpailuihin osallistuminen

Jos osallistut kuluttajakilpailuihimme, meidän on käsiteltävä henkilötietojasi esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

Käsiteltävät tiedot ovat ne tiedot, jotka annat meille kilpailuun osallistumisen yhteydessä, eli yleensä yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja se, oletko täyttänyt 18 vuotta.

Voittajan valitsemiseksi oletamme, että meidän etumme tietojesi käsittelystä on suurempi kuin sinun etusi siitä, että tietojasi ei käsitellä. Käsittelyn oikeusperusteena on siis etujen tasapaino.

Jos olet osallistunut kuluttajakilpailuun, tietojasi säilytetään kuusi kuukautta siitä päivästä, jona voittaja on valittu.

Kuluttajapalvelu ja reklamaatiot

Jos otat yhteyttä kuluttajapalveluumme, meidän on voitava tunnistaa sinut tuotteidemme kuluttajaksi, ja monissa tapauksissa tarvitsemme tietoja ostoksestasi voidaksemme käsitellä reklamaatioita, valituksia ja tiedusteluja. Käsiteltävät tiedot ovat ne tiedot, jotka annat meille yhteydenottosi yhteydessä, eli yleensä yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero).

Reklamaation saatuamme avaamme tapauksen, joka sisältää tietoja reklamaatiosta. Näihin tietoihin sisältyy yleensä reklamaation tekijän henkilötiedot, mutta joissakin tilanteissa asia edellyttää myös muiden asianosaisten henkilötietojen käsittelyä.

Jos reklamaatio koskee jotakuta työntekijäämme tai jakelijamme työntekijää, meidän on usein paljastettava reklamaation tekijän henkilöllisyys henkilölle, jota reklamaatio koskee. Jos reklamaation tekijä ei halua henkilöllisyyttään paljastettavan, kunnioitamme tietenkin hänen toivettaan. Tällaisen reklamaation käsittely nimettömänä ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista.

Edellä kuvatut käsittelytoimet ovat välttämättömiä, jotta tietoja ostamastasi tuotteesta voidaan antaa. Velvollisuutemme korjata virheet voi olla määritelty sopimuksissa ja/tai lainsäädännössä, mukaan lukien kuluttajansuojasäännökset. Käsittelyn oikeusperusteena voi siis olla sekä sopimuksen että lakisääteisen velvoitteen täyttäminen.

Ajoittain kuluttajapalveluumme soitettuja puheluita saatetaan nauhoittaa koulutustarkoituksiin. Tästä tiedotetaan ennen kuin puhelu ohjataan kuluttajapalveluun. Puhelutallenteita säilytetään yhden kuukauden ajan.

Jos sinulla on asiakaspalvelussamme rekisteröity tapaus, säilytämme tietosi sen käsittelyn ajan ja kolme kuukautta sen jälkeen.

Uutiskirjeet

Jos olet antanut meille sähköpostiosoitteesi, saatamme lähettää siihen uutiskirjeitä markkinointitarkoituksessa tai kertoaksemme tuotteistamme. Jokaisessa uutiskirjeessä on ohjeet siitä, miten voit lopettaa viestien vastaanottamisen.

Keräämme tilastotietoja sähköpostiviestien avaamisesta, mikä auttaa meitä seuraamaan ja parantamaan uutiskirjettämme.

Jos olet asiakkaamme, viestien lähettämisen oikeusperusteena voi olla etujen tasapaino. Olet myös saattanut antaa suostumuksesi uutiskirjeiden vastaanottamiseen jossakin tapahtumassamme tai muussa meidän, jälleenmyyjien (myymälöiden) tai kahviloiden kanssa käydyssä yhteydenpidossa. Käsittelyn oikeusperusteesta riippumatta sinulla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta uusia sähköpostiviestejä milloin tahansa ilmoittamalla siitä meille.

Sähköpostiosoitettasi käsitellään edellä mainittuihin tarkoituksiin, kunnes kieltäydyt vastaanottamasta uusia sähköpostiviestejä. Jos päätät peruuttaa uutiskirjeemme tilauksen, poistamme tietosi välittömästi näiltä sähköpostilistoilta.

Käynnit verkkosivuillamme

Keräämme tietoa verkkosivujemme käyttäjien käyttäytymismalleista kolmannen osapuolen Google Analytics -palvelun avulla. Näin selvitämme sivuston eri osien kävijämääriä. Näitä tietoja käsitellään siten, ettei niistä voida tunnistaa ketään henkilöä.

Emme yritä millään tavoin selvittää sivustomme käyttäjien henkilöllisyyttä, emmekä myöskään anna Googlen tehdä sitä. Jos haluamme kerätä verkkosivustomme kautta tietoja, joista voi tunnistaa henkilöitä, kerromme siitä etukäteen. Ilmoitamme, milloin tietoja kerätään ja mihin niitä käytetään.

Evästeiden käyttö

Voit lukea lisää evästeiden käytöstä evästekäytännöstämme. Käsittelyn oikeusperuste on suostumus, jonka annat hyväksyessäsi evästeet.

Sosiaalinen media

Jos lähetät meille viestin sosiaalisessa mediassa, säilytämme viestiä kolmen kuukauden ajan. Viestejä ei jaeta muille yrityksille tai organisaatioille.

Käsittelyn oikeusperusteena on siis etujen tasapaino.

Avoimet työpaikat

Tietoja, jotka annat meille työhakemuksen yhteydessä, käytetään ainoastaan seuraaviin tarkoituksiin:

Emme jaa rekrytointiprosessin aikana antamiasi tietoja minkään kolmannen osapuolen kanssa markkinointitarkoituksiin. Emme myöskään säilytä tietojasi Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella.

Me ja/tai henkilötietojen käsittelijämme säilytämme antamasi tiedot turvallisesti.

Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste työhakemuksen yhteydessä on siis suostumus ja/tai etujen tasapaino.

Mitä tietoja pyydämme ja miksi?

Emme kerää enempää tietoja kuin tarvitsemme mainitsemiimme tarkoituksiin, emmekä säilytä niitä pidempään kuin on tarpeen.

Pyytämiämme tietoja käytetään arvioitaessa soveltuvuuttasi työhön. Sinun ei tarvitse toimittaa pyytämiämme tietoja, mutta niiden puuttuminen voi vaikuttaa hakemukseesi.

Hakuvaihe

Jos haet meille sähköisen hakujärjestelmämme kautta, rekrytointikonsultti voi kerätä tietosi puolestamme.

Pyydämme sinua luovuttamaan henkilötietoja, kuten nimesi ja yhteystietosi. Pyydämme tietoja myös hakemaasi työhön liittyvästä aiemmasta kokemuksestasi ja koulutuksestasi.

Jos emme voi tarjota sinulle työtä rekrytointiprosessin päätteeksi, saatamme kysyä, haluatko meidän säilyttävän tietosi tulevia rekrytointimahdollisuuksia varten yhden vuoden ajan rekrytointiprosessin päättymisestä. Jos annat suostumuksesi, saatamme ottaa sinuun yhteyttä muista avautuvista työpaikoista, jotka voisivat sopia sinulle.

Rekrytointikonsultin käyttäminen

Jos käytämme rekrytointikonsulttia, luovutamme henkilötietosi konsultille. Rekrytointikonsulttia pidetään sinuun nähden kolmantena osapuolena. Jokaiselle rekrytointikonsultille laaditaan sopimus, jolla varmistetaan, että konsultti noudattaa menettelyjämme ja vaatimuksiamme. Näissä sopimuksissa määrätään, että konsultit eivät saa käyttää henkilötietojasi millään tavoin ohjeidemme vastaisesti. Konsultit eivät myöskään luovuta henkilötietojasi muille organisaatioille kuin meille. He ovat myös velvollisia säilyttämään henkilötietojasi turvallisesti ja enintään meidän määrittämämme ajan.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten rekrytointikonsultti käyttää tietojasi, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen dataprotection@lofbergs.se, ja kerromme, mitkä alihankkijat ovat käsitelleet tietojasi.

Kuinka kauan tietoja säilytetään?

Jos sinulle ei tarjota työtä rekrytointiprosessin päätteeksi, prosessin aikana antamasi tiedot säilytetään kahdentoista kuukauden ajan rekrytointiprosessin päättymisestä, jotta voimme osoittaa, että olemme täyttäneet lakisääteiset velvoitteemme.

Miten keräämme henkilötietojasi?

Meille antamasi tiedot

Keräämme sinulta tietoja eri tavoin. Voit esimerkiksi luovuttaa tietojasi, kun otat meihin yhteyttä, osallistut kuluttajakilpailuun tai otat yhteyttä kuluttajapalveluumme. Saatamme kerätä sinulta seuraavia henkilötietoja:

Sinusta keräämämme tiedot

Kun otat meihin yhteyttä tai käytät verkkosivujamme, saatamme automaattisesti kerätä sinusta tietoja.

Kun käytät verkkosivujamme, saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja:

Arkaluontoiset tiedot

Emme kerää arkaluontoisia henkilötietoja (tietoja rodusta tai etnisestä alkuperästä, poliittisista mielipiteistä, uskonnollisista tai filosofisista vakaumuksista, ammattiliiton jäsenyydestä tai terveyteen tai sukupuolielämään liittyvistä asioista).

Henkilötunnus ei ole sovellettavan lainsäädännön mukaan arkaluontoinen henkilötieto, mutta siltä osin kuin säilytämme henkilötunnuksia, käsittelemme niitä erityisen huolellisesti suojeltuina.

Mille tahoille voimme luovuttaa tietojasi?

Oikeuksiesi suojaamiseksi kaikki tietojen luovutukset palveluntarjoajille tai muille liikekumppaneille tapahtuvat sellaisten kirjallisten sopimusten mukaisesti, joissa määrätään vastaanottajan oikeuksista ja velvollisuuksista henkilötietojesi käsittelyssä.

Emme koskaan myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille, ellemme ole saaneet siihen lupaasi. Emme myöskään jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi. Samoin kuin meiltä tulevien ei-toivottujen sähköpostiviestien kohdalla, sinulla on laillinen oikeus vastustaa tulevia markkinointisähköpostiviestejä kolmannelta osapuolelta, jolle olemme suostumuksellasi luovuttaneet henkilötietojasi. Sinun on kuitenkin otettava suoraan yhteyttä kyseiseen kolmanteen osapuoleen, jos haluat vastustaa tietojesi käsittelyä tätä tarkoitusta varten.

Voimme jakaa tietojasi seuraavien osapuolten kanssa:

  1. toimittajamme
  2. liikekumppanimme.

Toimittajamme

Voimme luovuttaa henkilötietojasi toimittajillemme, jotka ovat sinuun nähden kolmansia osapuolia. Tarjotakseen ostamiamme palveluita tai kehittääkseen tuotteitamme ja palveluitamme toimittajiemme on joissakin tilanteissa käsiteltävä henkilötietojasi.

Toimittajiemme kanssa tekemissämme sopimuksissa on selkeät määräykset siitä, miten henkilötietojasi saa käyttää. Löfbergs Lila AB ja sen toimittajat ovat kuitenkin eri oikeushenkilöitä. Näin ollen meitä ei yleensä voida pitää vastuussa, jos toimittajat eivät noudata sovellettavaa lainsäädäntöä. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten toimittaja käyttää tietojasi, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen dataprotection@lofbergs.se, ja kerromme, mitkä toimittajat ovat käsitelleet tietojasi.

Missä henkilötietojasi käsitellään?

Käsittelemme henkilötietojasi pääasiassa Ruotsissa. Tietoja saatetaan siirtää muihin EU-maihin.

Yhteystiedot

Löfbergs Lila AB on rekisteröity Ruotsin kaupparekisteriin numerolla 556290-7088, ja sen kotipaikka on Karlstadissa osoitteessa Box 1501, 651 21 KARLSTAD. Löfbergs Lila AB on henkilötietojen rekisterinpitäjä, joka käsittelee henkilötietojasi tämän asiakirjan mukaisesti ja noudattaa Ruotsin tietosuojalainsäädäntöä.

Voit koska tahansa kysyä meiltä henkilötietojesi käsittelytavoista osoitteesta dataprotection@lofbergs.se.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 28.8.2023.

Muutokset

Saatamme joutua päivittämään tätä selostetta esimerkiksi silloin, jos alamme käsitellä tietojasi uuteen tarkoitukseen, keräämme muita tietoja tai luovutamme tietojasi muille kuin tässä tekstissä mainituille tahoille. Ajantasainen versio tästä selosteesta löytyy aina osoitteesta lofbergs.se.