Cold Brew

Cold Brew on nyt kahvimaailman kuumin kylmä juoma. Se valmistetaan uuttamalla kahvi kylmään veteen 16 tunnin aikana, mikä antaa juomalle makean ja kypsän maun. Nappaa tämä resepti haltuun ja ihastu kepeään Cold Brew -juomaan!

Cold Brew- eli kylmäuutettu kahvi yksi kahvimaailman ajankohtaisimmista trendeistä. Cold Brew on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista ja erilaisia Cold Brew -juomia saakin jo monipuolisesti kahviloista ja ravintoloista kautta maan. Cold Brewta voit kuitenkin valmistaa myös itse kotona ja samalla nauttia kahvilatasoisista juomista oman kodin rauhassa.

Cold Brew valmistetaan kylmästä vedestä ja sen annetaan uuttua jääkaapissa mielellään yön yli. Koska valmistuksessa ei käytetä lämpöä ja se tehdään hitaasti, tulee mausta lempeä ja pyöreä. Cold Brew -kahviin saa myös helposti yhdistettyä muita makuja esimerkiksi hedelmien, siirappien tai liköörien muodossa.

Kylmäsuodatuksella saat omasta suosikkikahvistasi irti uusia vivahteita, ja parhaassa tapauksessa rakastut uudestaan vanhaan suosikkiisi. Kylmäsuodatettua kahvia ei ole vaikeaa valmistaa, mutta hieman aikaa se vaatii.

Katso videolta cold brew -kahvin ohjeet ja tee oma raikas kahvijuomasi!

Tarvitset:

65
g

Prezzo-kahvia

1
l

vettä

Ohjeet

  1. Mittaa 65 grammaa karkeaksi jauhettua kahvia.
  2. Sekoita kahvi litraan kylmää vettä.
  3. Aseta seos kannelliseen astiaan ja astia jääkaappiin 14-18 tunniksi.
  4. Suodata kahvi suodatinpussin läpi.
  5. Tarjoile kylmänä, mieluiten jääpalojen kanssa. Voit myös lisätä maitoa tai maustaa juoman haluamallasi tavalla.