1. Koti
  2. »
  3. Reseptit
  4. »
  5. Leivonnaiset ja jälkiruoat
  6. »
  7. Gluteeniton minttu-mutakakku

Gluteeniton minttu-mutakakku

Mehevä suklaakakku, johon minttu ja kahvi tuovat lumoavan twistin. Vinkki: Kokeile vaihtaa peruskahvi pikakahveihimme ”Fair Fresh” tai ”Instant Bold Espresso” — erinomainen ja nopea ratkaisu kiireisemmälle leipojalle.

Ainekset

100
g

Voita

200
g

Tummaa suklaata

2
dl

Hienoa sokeria

4
kpl

Kananmunia

1
dl

Minttukarkkirouhetta, esimerkiksi Marianne Crush

Kuorrute

1
dl

Vispikermaa

1
tl

Löfbergs FAIR Fresh pikakahvia sekoitettuna 1 rkl kuumaa vettä

100
g

Tummaa suklaata

50
g

Voita

1
rkl

Siirappia

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sulata voi pienessä kattilassa ja paloittele suklaa sen joukkoon.
  3. Vatkaa sokeri ja kananmunat, jonka jälkeen sekoita suklaa-voiseos mukaan taikinaan.
  4. Lisää taikinaan minttukarkkirouhe.
  5. Voitele 28 cm kakkuvuoan reunat ja leikkaa leivinpaperista ympyrä vuoan pohjalle.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 15 min.
  7. Anna jäähtyä kunnolla.
  8. Irrota kakku vuoasta ja aseta leivinpaperin tai folion päälle.
  9. Valmista kuorrute sulattamalla suklaa kerman joukkoon kattilassa.
  10. Sekoita mukaan voi, kahvi ja siirappi ja levitä seos jäähtyneen kakkupohjan päälle.
  11. Aseta kakku kylmään ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla