1. Koti
  2. »
  3. Vastuullisuus
  4. »
  5. Ilmastoälykkäät pakkaukset

Ilmastoälykkäät pakkaukset

Olemme korvanneet muovin uusissa ilmastoälykkäissä pakkauksissamme sokeriruo’osta valmistetulla muovilla. Uuden pakkauksen ansiosta kahvipakkaustemme ilmastovaikutus pienenee jopa 34 prosenttia. 

Syksyllä 2018 aloitimme pakkauksiemme fossiilisen muovin korvaamisen kasvipohjaisella vaihtoehdolla – muovia sokeriruo’osta. Materiaali on kierrätettävää, uusiutuvaa ja sillä on samat suojaavat ominaisuudet kuin fossiilisella muovilla. Kahvi tulee maistumaan yhtä hyvältä kuin ennenkin – ehkä jopa paremmalta.
Käyttämällä ilmastoälykkäämpää ratkaisua, pakkauksiemme ilmastovaikutus vähenee jopa 34 prosenttia.

“Me teemme kaikkemme kehittääksemme niin ilmasto-älykästä pakkausta kuin mahdollista. Löydettyämme älykkään ratkaisun, yleensä toiset seuraavat perässä, mikä on vain hyvä asia.”

Eva Eriksson, Laadun ja vastuullisuuden kehittäjä, Löfbergs

Maailmassa valmistetaan yli 320 miljoonaa tonnia muovia joka vuosi, joista 40% käytetään pakkauksiin. Hälyttävää on, että melkein kaikki muovit koostuvat fossiilisista resursseista, mikä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän muovia käytämme, sitä suurempi on hiilijalanjälki.

Mielestämme asia ei voi jatkua näin, ja siksi kaikki pakkauksemme tullaan valmistamaan 100% kierrätettävästä materiaalista tai uusiutuvasta materiaalista vuoteen 2030 mennessä.

Kestävä pakkausmatkamme

Vuonna 1993 olimme ensimmäisiä Euroopassa, jotka poistivat alumiinin kahvipakkauksista – rohkea ja eteenpäin ajava askel 1990-luvulla. Siitä lähtien olemme jatkaneet ilmastoälykkään pakkauksen tutkimista sekä kehittämistä. Tavoitteemme tulevien vuosien kehitystyölle ovat:

Vuoteen 2020 mennessä 
kaikki pakkauksemme tulevat sisältämää muovia uusiutuvista lähteistä.

Vuoteen 2030 mennessä 
pakkauksemme on tehty 100% kierrätettävästä materiaalista.

ICE-jääkahvien CartoCan®-pakkaukset

Pakkaamme ICE-jääkahvimme ainutlaatuisiin CartoCan®-pakkauksiin. Ne voi kierrättää pahvipakkauksena ja niissä olevan pienen sinetin (kannen) voi kierrättää metallikierrätykseen.