Valmistus

 

Puhtaat välineet

Vanha kahvi ja kahvinjäänteet antavat tuoreelle kahville pahan maun. Varmista, että kahvipannu ja suodatin ovat täysin puhtaat. Pese kahvipannu kuumassa pesuainevedessä ja huuhtele hyvin. Kahvinvalmistuslaitteelle on tehtävä säännöllisesti kalkinpoisto. Käytä esimerkiksi vettä ja etikkaa. Huuhtele useita kertoja puhtaalla vedellä.

Kylmä ja raikas vesi

Juoksuta vettä hanasta hetki ennen pannun täyttämistä. Putkistossa seissyt vesi maistuu pahalta. Koska valmiista kahvijuomasta 98,5 prosenttia on vettä, veden laadulla on tärkeä vaikutus kahvin makuun.

Annostelu

Suosittelemme Löfbergs Lilan kahvilusikkaa kahvijauheen annosteluun. Tasapäinen lusikallinen (noin 7 g) kuppia kohti on hyvä peukalosääntö. Jos haluat vahvempaa kahvia, älä lisää annostusta vaan valitse tumma paahto.

Veden lämpötila: 92-96 °C

Parhaan mahdollisen aromin ja vahvuuden saavuttamiseksi veden lämpötilan tulee olla 92–96 astetta. Siten vesi irrottaa kahvipavuista herkullisia makuja, eikä juomasta tule kitkerää.

Suodatusaika

Jauhettujen kahvipapujen tulee olla kosketuksissa kuumaan veteen 5–6 minuuttia, jotta kahvista tulee sopivan vahvaa. Jos aika on lyhyempi, kahvista voi tulla kitkerää. Useimmiten paras lopputulos saavutetaan, kun kerralla valmistetaan 6–8 kuppia kahvia.

Lämpimänäpito: 80–85 °C

Pidä kahvi lämpimänä korkeintaan 30–40 minuuttia. Kahvi kannattaa juoda tuoreena! Jos kahvia säilytetään, paras lämpötila on 80–85 astetta. Jos kahvia ei juoda heti, se pitäisi kaataa termoskannuun. Älä koskaan lämmitä jäähtynyttä kahvia uudelleen!