Uusi kokonaisten kahvipapujen paahtimo

Uusi paahtimo Karlstadissa

Löfbergs juhli 115. syntymäpäiväänsä avaamalla uuden kahvipaahtimon kokonaisille kahvipavuille.

Kesällä 2021 oli kulunut tasan 115 vuotta Löfbergsin perustamisesta. Perheomisteinen kahvipaahtimo juhli antamalla itselleen todellisen syntymäpäivälahjan: Karlstadin uuden huippulaatuisen paahtimon kokonaisille papuille.

– Olemme investoineet 200 miljoonaa Ruotsin kruunua, mikä tekee tästä yrityksen historian suurimman investoinnin. Tämä on virstanpylväs, ja luonnollisesti tuntuu hyvin erityiseltä, että paahtimon avajaiset järjestetään 115 vuotta sen jälkeen, kun isoisäni perusti Löfbergsin, sanoo Löfbergsin hallituksen puheenjohtaja Kathrine Löfberg.

Löfbergs perustettiin 1. heinäkuuta 1906 ja oli alun perin pieni paikallinen yritys. 1950- ja 1960 -luvuilla Löfbergs laajeni koko Ruotsiin ja vuonna 1993 yritys aloitti kahvin viennin muihin maihin. Nykyään joka toinen kuppi myydään ulkomailla Löfbergs-, Percol- ja Peter Larsen Kaffe -merkeillä.

Lisääntynyt kysyntä

Investointi uuteen paahtimoon on tehty täyttämään kokonaisten kahvipapujen kasvanutta kysyntää, kun mahdollisuudet laajentaa tuotantoa nykyisessä Karlstadin paahtimossa olivat rajalliset. Löfbergsillä on Karlstadissa nyt kaksi huippuluokan paahtimoa: yksi erikoistunut kokonaisiin kahvipapuihin ja toinen jauhettuun suodatinkahviin.

– Se antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden vastata asiakkaidemme tarpeisiin. Investointi on tärkeä tulevaisuudellemme – se vahvistaa meitä sekä Ruotsissa että kansainvälisesti ja kuvastaa pyrkimystämme jatkaa kasvua ja olla luotettava kumppani, sanoo Löfbergsin toimitusjohtaja Anders Fredriksson.

Euroopan modernein paahtimo

Uuden paahtimon rakentaminen kesti kaksi vuotta, ja se on lähellä Löfbergin keskusvarastoa Välsvikenissä Karlstadissa, joka valmistui vuonna 2016. Paahtimon kapasiteetti on 10 000 tonnia vuodessa ja se on valmistettu siten, että tuotanto voidaan kaksinkertaistaa myöhemmin.

– Uuden rakentaminen tyhjästä on merkinnyt sitä, että olemme pystyneet valitsemaan parhaan ja nykyaikaisen tekniikan. Uusi paahtimo tarjoaa meille täyden pääsyn työntekijöidemme ainutlaatuiseen tietämykseen ja kokemukseen.  Tuloksena on Euroopan modernein kahvipaahtimo, sanoo Anders Fredriksson.

Maku, laatu ja kestävyys

Löfbergs käyttää uudessa paahtimossa huolella valittuja ja kestävästi sertifioituja viljelykahvipapuja. Paahtaminen tapahtuu slow roast-menetelmällä, eli hitaasti paahtamalla. Lämpötila on alhaisempi pidemmän aikaa, mikä antaa kahvipavuille ainutlaatuisen maun ja korkean laadun. Paahdetut pavut ovat pakattu ilmastoystävälliseen pakkaukseen ja kaikki paahtimossa oleva energia tulee uusiutuvista lähteistä. Paahtimo on ympäristöystävällisesti rakennettu ja sillä on ruotsalainen hopeatason sertifikaatti. Hopeataso kertoo siitä, että rakennus ylittää lakisääteiset vaatimukset kirkkaasti paremmalla turvallisuudellaan sekä ympäristöystävällisyydellään. Ruotsin Green Building Council tarkastelee mm. rakennuksen energiankulutusta, energianlähteitä, ilmanlaatua, turvallisuutta, viihtyvyyttä sekä rakennusmateriaalien dokumentointia.

– Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että voimme vastata asiakkaidemme korkeisiin maun, laadun ja kestävyyden vaatimuksiin, Anders Fredriksson sanoo.


– Istutimme puun uuden paahtimon viereen – tammen, joka voi kasvaa perheen ja yrityksen kanssa. Lähetämme sillä lämpimät terveiset edellisille ja tuleville sukupolville, sanoo Kathrine Löfberg.

Tutustu kokonaisten kahvipapujen tuotevalikoimaamme.