Sertifioitu kahvi – kuppi kerrallaan kohti parempaa maailmaa

Kun ostat sertifioitua kahvia otat aina askeleen kestävämmän kehityksen puolesta. Valintasi vaikuttaa ihmisiin ja ympäristöön tänään ja tulevaisuudessa. Jokainen Löfbergs-tuote kantaa ainakin yhtä sertifikaattia, mutta monet tuotteistamme useampaakin.

Kahvi on maailman suurimpia kauppatavaroita, ja jotta kaupallinen toiminta olisi kestävän kehityksen mukaista on kestävyys huomioitava matkan jokaisella etapilla, pavusta kuppiin. Löfbergs ostaa kaiken kahvinsa suoraan tuottajamaista, ja olemme yksi maailman suurimmista ekologisen ja reilun kaupan kahvin maahantuojista.

Viljelymetodit, tuotanto-olosuhteet ja pakkausmateriaali ovat tekijöitä, jotka ratkaisevat onko kahvi hyväksi vai pahaksi planeetallemme. Nämä seikat ovat myös avainasemassa siinä, onko kestävän kehityksen toiminnalla vaikutusta isossa kuvassa. Tietyt asiat vaikuttavat pidemmällä tähtäimellä, toiset päivittäin. Kuluttaja voi vaikuttaa omalta osaltaan tarkkailemalla kahvipakettiin painettuja merkintöjä ja tekemällä ostopäätöksen niiden pohjalta.

Sertifioidun ja sertifioimattoman kahvin ero on suuri. Sertifiointi on riippumattoman tahon tae siitä, että kahvi on tuotettu tiettyjen vaatimusten mukaisesti, ja että tuotannossa ja työolosuhteissa on huomioitu sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointi. Sertifioimattoman kahvin kohdalla ei ole takeita siitä, miten viljelmillä työskenteleviä ihmisiä kohdellaan, tai käytetäänkö viljelyssä torjunta-aineita tai muita menetelmiä, jotka ovat vahingollisia ympäristölle.

Loppupeleissä kuluttajalla on ratkaiseva rooli: sinä voit vaikuttaa ostopäätökselläsi, ostatko sertifioitua vai sertifioimatonta kahvia kaupasta tai kahvilasta.

Löfbergsin tuotteille myönnetyillä sertifikaateilla on erilaisia painopisteitä, mutta niistä kukin vaikuttaa kestävään kehitykseen niin luonnon kuin ihmistenkin kannalta.

EU:n luomumerkki
Kahvi tulee ekologisilta viljelmiltä, joissa ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita tai keinolannotteita.

Reilu kauppa
Merkintä keskittyy viljelijöiden ja työntekijöiden oikeuksiin sekä parempiin työ- ja elinolosuhteisiin. Viljelijälle taataan vähintään tietty takuuhinta ja myyntihinnan päälle maksetaan Reilun kaupan lisähinta.

Rainforest Alliance
Merkinnän painopiste on biologisen monimuotoisuuden säilyttämisessä. Se keskittyy kestäviin viljelymenetelmiin, viljelijöiden elinkeinon takaamiseen sekä työehtoihin.