ravintoloitsijoiden kuva

Horeca-tarinoita: Kolmen ystävän haave

B15tro avasi ovensa Sastamalassa pääkadun varrelle marraskuussa 2020 keskellä pandemiaa. Monelle ajankohta vaikutti hullulta, mutta kolmelle yrittäjälle ajankohta oli sopiva: kaikkien mielessä oli kypsynyt jo pitkään toive omasta ravintolasta ja nyt sellaisen perustaminen olisi mahdollista.

– Tutustuimme alunperin työskennellessämme samassa paikassa. Meillä kaikilla oli haave avata oma ravintola, ja nyt yhdessä se oli mahdollista. Perimmäinen tarkoitus oli luoda itselleen mieluisa työpaikka ja työympäristö, jossa asiakkaat viihtyvät. Halusimme tuoda Sastamalaan jotakin uutta ja erilaista ja tehdä selväksi, että Tampereelle ei tarvitse lähteä hyvän ruoan ja fiiliksen perässä. Meillä on moderni, mutta rento tyyli: tarjoamme bistro-tyyliset puitteet ja ruoan. Päivällä tarjoamme lounasta, mutta palvelemme myös ilta-aikaan ja meillä on A-oikeudet. Iltaisin ravintolassamme virtaa esimerkiksi viinit, tapakset, burgerit ja puheensorina. Normaaliaikaan sisällä on 57 asiakaspaikkaa ja n. 30 asiakaspaikkaa vielä terassillamme, kertovat B15tron yrittäjät Päivi, Marja-Liisa ja Kristiina.

logoRoolijako kolmikolla on selvää: kaikki toimivat asiakaspalvelussa ja yrityksen kehittämisessä mukana, mutta vastuualueita on jaettu jokaisen vahvuuksien mukaan. Päivi on vastuussa toimistopuolesta ja taloudesta sillä häneltä laskutus ja kirjanpitoaineiston hallinta sujuu helposti. Keittiö on pitkälti Marja-Liisan valtakuntaa kun vastuuseen kuuluu mm. raaka-ainetilaukset sekä lounas- ja ruokalistojen kehittäminen. Kristiina taas vastaa salin puolen toiminnasta ja asiakkaiden ensiluokkaisesta asiakaskokemuksesta.

Oma tupa, oma lupa

Koronavuosi on koetellut kovaa, mutta suuri yllätys se ei ole ollut. Kolmikko kuitenkin myöntää ajatelleensa pandemian olevan hallussa nopeammin. Tukea ja voimaa he saavat toisistaan ja raikkaasta ilmasta.

– Kun meitä on kolme, tilanne ei ole niin raskas. Tiedämme kaikki miltä toisesta tuntuu, ja minkälaista arkemme on. Keskinäinen tuki ja ymmärrys on tärkeää: elämme tätä yhdessä joka päivä, kertoo kolmikko.

B15tro on onnistunut kasvattamaan oman uskollisen asiakaskuntansa haastavanakin aikana. Asiakkaat ovat huomanneet ravintolan omintakeisen tyylin.

– Saamme paljon kiitosta ravintolamme sisustuksesta ja vehreydestä sekä maistuvista ruoistamme. Otamme asiakkaiden toiveita säännöllisesti huomioon mm. kyselemällä sosiaalisessa mediassa asiakkaidemme toiveita ruokalistan ja raaka-aineiden suhteen. Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle ainutkertaisen kokemuksen ja tarjota jotakin erilaista – kahvilaadusta lähtien. Kahvitoimittajan valinta oli varmaankin ensimmäinen isompi päätös, jonka teimme ravintolaa perustaessa. Emme halunneet tarjota samaa kahvia, joka löytyy jokaisesta toisestakin ravintolasta ja useimpien kotoa kaapista. Löfbergs oli meille helppo valinta, sillä halusimme hyvän ja laadukkaan kahvin, jolla on persoonaa. Ihmiset arastelevat tummaa kahvia ihan turhaan – asiakkaammekin ovat kommentoineet kuinka hyvää ja lempeää tumma kahvi voi ollakaan. Myös Luomu- ja Reilu kauppa –sertifikaatit ovat meille tärkeitä tekijöitä.

Kolmikko odottaa kevättä ja kesää positiivisin, mutta varovaisin mielin. Sulkutilan aikana on ollut aikaa varautua tulevaan kesään ja tehdä erilaisia varasuunnitelmia. Toiveena kuitenkin on, että kesällä voisi taas toivottaa asiakkaat tervetulleeksi nauttimaan bistron tunnelmasta.

Tutustu B15troon kotisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa