Granola espresson ja suklaamurujen kera

Testaa itse tehtyä granolaa espresson ja suklaamurujen kera: et tule katumaan! Tällä ohjeella teet uunipellillisen (n. 1 litra) maukasta aamiaisherkkua.


Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 100 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.
  • Sekoita öljy, kylmä kahvi ja hunaja huolellisesti.
  • Levitä kaurahiutaleet, riisimurot, tattari, pellavansiemenet, kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet pellille.
  • Kaada öljy-kahvi-hunajaseos päälle ja sekoita.
  • Paahda uunissa n. 15 minuuttia ja sekoita. T
  • oista ja sekoita kahdesti, kunnes granola on läpipaahtunut.
  • Huom! Tärkeää, että granola on täysin kuivaksipaahtunut homehtumisen estämiseksi.
  • Anna granolan jäähtyä ja sekoita lopuksi joukkoon jauhettu kahvi ja suklaa.
  • Valmis!

4 dl kaurahiutaleita 1 dl riisimuroja 1 dl tattarihiutaleita 0,5 dl pellavansiemeniä 0,5 dl kurpitsansiemeniä 0,5 dl auringonkukansiemeniä 1 dl rapsi- tai rypsiöljyä 1 dl coldbrew- tai kylmää suodatinkahvia 0,5 dl hunajaa 0,5 dl espressojauhettua kahvia jauheena 1 dl suklaamuruja