Kahvileivokset

Leivoksia löytyy joka lähtöön: näissä suupaloissa täyteläinen voikreemi on saanut kaverikseen kahvin. Kokeile leivontaan eri paahtoasteisia kahveja löytääksesi juuri sinun herkkuhetkeesi sopivat maut.

Tee näin:

  • Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen raastettu mantelimassa.
  • Leikkaa suurin piirtein kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperista.
  • Levitä massa ympyröille ja paista uunissa n. 10 minuutta 175 asteessa.
  • Anna jäähtyä ennen pohjien irrottamista.
  • Sekoita loput ainekset yhteen ja levitä massa pohjien sileän puolen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Laita leivokset jähmettymään jääkaappiin.
  • Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
  • Kasta jähmettyneet pohjat suklaaseen ja anna niiden kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Noin 25 kappaletta

200 g mantelimassaa 1 kananmunan valkuainen 100 g huoneenlämpöistä voita 1 dl tomusokeria 1 tl vanilijasokeria 0,5 dl hienoksi jauhettua kahvia 200 g tummaa suklaata