Suomalaisissa kotitalouksissa kaadetaan vuosittain yli 150 miljoonaa kuppia kahvia viemäriin

Paljon puhutaan ruokahävikistä, mutta tiesitkö, että myös kahvihävikki on todellinen ongelma? Suomalaisissa kodeissa peräti yli 150 miljoonaa kupillista kahvia kaadetaan viemäristä alas joka vuosi. Litroissa määrä on yli 23 miljoonaa litraa. Työpaikoilla ongelma on tätäkin pahempi.

Tietoa kahvihävikistä

Löfbergs teetti tutkimuksen kahvihävikistä Suomessa syyskuussa 2019. Tutkimuksen toteutti riippumaton tukholmalainen tutkimusyhtiö Straylight, ja tutkimukseen osallistui 500 suomalaista ikäryhmässä 18–64.

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kahvihävikin määrää suomalaisissa kotitalouksissa ja työpaikoilla. Tutkimuksen mukaan suomalaisissa kodeissa vuotuinen kahvihävikin määrä on yli 150 miljoonaa kupillista, mikä vastaa litroissa yli 23 miljoonaa litraa.

Työpaikoilla ongelma on vieläkin vakavampi. Tutkimuksen mukaan suomalaisilla työpaikoilla kahvihävikin arvioidaan olevan huimat yli miljardi kupillista, eli noin 153 miljoonaa litraa vuodessa.

Kahvihävikki on luonteeltaan ongelma, joka ei pysähdy kotien ja työpaikkojen seinien sisäpuolelle: kahvi on arvokas hyödyke, joka vaatii paljon työtä ja resursseja niin meillä Pohjoismaissa kuin kahvin alkuperämaissakin. Valmiin kahvin mukana viemäriin menee luonnollisesti myös vastaava määrä vettä.

Jokainen voi vaikuttaa 

Hyvä uutinen on, että meistä jokainen voi vaikuttaa kahvihävikin määrään tarkastelemalla kahvitottumuksiaan. Jatkossa voimme keittää kahvia vain sen määrän minkä juomme, ja juomalla sen minkä kuppiin kaadamme.

 

 

 

 

Taistelemme kahvihävikkiä vastaan

Olemme käynnistäneet kampanjan kahvihävikkiongelman tuomiseksi yleiseen tietoisuuteen ja haluamme haastaa suomalaiset juomaan kahvinsa viimeiseen pisaraan asti.

Teemme aktiivista tiedotustyötä ongelman nostamiseksi päivänvaloon mediassa. Lisäksi olemme käynnistäneet kuluttajakampanjan lehdissä, verkossa ja sosiaalisissa medioissa. Kahvihaasteemme löytyy sosiaalisista medioista tunnisteella #kuppinurin.

 

 

 

Haastammekin koko Suomen taisteluun kahvihävikkiä vastaan.

Laitetaan siis #kuppinurin ja kaadetaan hyvä kahvi suuhumme – ei viemäriin!

Jaa kuva tyhjäksi juodusta kupistasi Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä (Muista asettaa kuva julkiseksi!) tunnisteilla #kuppinurin ja #löfbergssuomi, niin jaat kahvihävikin vastaista sanomaa eteenpäin, ja voit samalla voittaa Bodum-pressopannun, mittalusikan ja paketillisen Löfbergsin Prezzoa!

Lue arvonnan säännöt täältä.

 

 

 

 

 

Työpaikan kahvihävikki kuriin!

Lataa ja tulosta #kuppinurin-juliste kotiisi tai työpaikkasi kahvipisteelle.

Ympäristöystävällisiä valintoja

Lue lisää

Sertifioitu kahvi -kuppi kerrallaan kohti parempaa maailmaa

Lue lisää