Spark Sustainability kannustaa kestäviin valintoihin

Spark Sustainability on start up -yritys, jonka tavoitteena on kannustaa ihmisiä kestäviin valintoihin arjessa. Toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista, Amanda Rejström kertoo Spark Sustainabilityn pyrkivän popularisoimaan ilmastotiedettä, jolloin kestävä arki on helpompi omaksua.

Amanda Rejström, Spark Sustainabilityn perustaja ja toimitusjohtaja.

Spark Sustainability haluaa opettaa miten omat päästöt voi laskea, miten niitä voi vähentää ja tulevaisuudessa antaa välineet oman ilmastovaikutuksen seurantaan. Yrityksen kehittämällä Carbon Donut -työkalulla voi laskea oman hiilijalanjälkensä ja löytää helpot, mutta palkitsevat tavat pienentää oman arkensa ympäristövaikutuksia, ilman ryppyotsaisuutta.

– Haluamme tuoda ilmastoajatteluun leikkimielisyyttä, ja tehdä vakavan asian tarkastelemisesta houkuttelevaa, inspiroivaa ja voimaannuttavaa, Amanda Rejström summaa.

https://www.instagram.com/sparksustainability/

 

Missiona unelma kestävästä elämästä

Rejström on työskennellyt aiemmin tutkijana, mutta hänen mukaansa start up -yrittäjänä on tehokkaampaa saada levitetyksi tietoa ilmastonmuutoksesta. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole tavoittaa koko maailmaa, vaan se osa väestöstä, joka voi kulutusvalinnoillaan ja elämäntavoillaan helposti vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

– Resurssien käytön kannalta ongelmana ei ole jokainen kahdeksan miljardia ihmistä, vaan muutaman miljardin suuruinen joukko: jos heille saadaan myydyksi ajatus hyvästä, kestävästä elämästä, ollaan jo todella pitkällä.

Spark Sustainability pyrkii edistämään missiotaan positiivisuuden kautta, ja Rejströmillä on selkeä viesti myös heille, jotka pohtivat onko jo liian myöhäistä vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

– Nyt nimenomaan on se aika, jolloin kaikkien pitäisi toimia. Jos me kaikki toimimme nyt, pystymme vielä pysäyttämään, tai ainakin hillitsemään ilmastonmuutosta, Amanda Rejström toteaa.

Laske oma hiilijalanjälkesi Spark Sustainabilityn Carbon Donut -työkalulla täällä: https://sparksustainability.com/calculator/

 

Löfbergs ja kestävä kehitys

Löfbergs on kestävän kehityksen edelläkävijä kahvialalla. Kaikki Löfbergsin kahvituotteet ovat sertifioituja, ja yritys on yksi maailman suurimmista luomu- ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergsin kestävyysohjelma kattaa koko kahvintuotantoketjun, kestävistä kahvinviljelymenetelmistä, ilmastoälykkäistä kuljetuksista ja tuotannon nykyaikaistamisesta kahvin kysynnän lisäämiseen sertifioiduilta tiloilta.

Amanda Rejström ja Joonas Linkola Löydä vahvuutesi -sarjan kuvauksissa.

Ympäristöystävällisiä valintoja

Sertifiointimerkintöjen edellyttämien vaatimusten ja sääntöjen noudattamisen lisäksi teemme pitkäjänteistä työtä pienentääksemme ympäristövaikutustamme esimerkiksi pakkausten ja logistiikan saralla.

Lue lisää

Ilmastoälykkäämpi pakkaus

Vuoteen 2030 mennessä pakkauksemme on tehty 100% kierrätettävästä materiaalista.

Lue lisää