Arabialainen kahvi

Tässä reseptissä käytetään perinteikästä kahvin keittämismenetelmää, joka on peräisin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueilta. Kuumentamalla kahvi useaan otteeseen saadaan sen kaikki vivahteet ja makuaromit houkuteltua esiin. Ja jos olet joskus halunnut kokeilla kahvinpuruista ennustamista, katsele kuppisi pohjalle kahvinautinnon jälkeen!

Tee näin:

  • Keitä sokerliuosta pienessä kattilassa.
  • Kaada joukkoon kahvi ja kardemumma ja sekoita, kunnes kahvi alkaa kiehua.
  • Kun kahvin purut nousevat pintaan, ota kattila pois liedeltä. Toista tämä kaksi kertaa.
  • Kaada kahvi kuppeihin ja tarjoile.
  • Anna kahvin valua kupin pohjalle ennen juomista.

4 pientä kahvikuppia

3 dl vettä 2 tl ruokosokeria 1,5 rkl hienoksi jauhettua kahvia ripaus kardemummaa