Pähkinäiset kahvimacaronit

Nämä suloiset ranskalaiset marenkiherkut saattavat haastaa kokeneemmankin leipojan, mutta onnistuessaan sulattavat kenen tahansa sydämen.

Macaronit

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  • Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan varovasti taloussokeri ja noin 70 grammaa tomusokeria.
  • Siivilöi valkuaisten ja sokerin joukkoon vielä 90 grammaa tomusokeria, mantelijauho ja kahvijauhe. Kääntele seosta kunnes marenki on hieman pehmeää.
  • Pursota pieniä nokareita marenkitaikinaa pellille.
  • Paista macaroneja noin 12 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla.

Täyte

  • Paloittele suklaa ja laita rouhe syvään kulhoon.
  • Lämmitä kerma kattilassa ja kaada se suklaarouheen päälle.
  • Sekoita joukkoon suola ja nutella, anna jäähtyä.
  • Pursota täyte kahden macaron-leivoksen väliin.

Kahvimacaronit

2 isoa kananmunaa 30 g sokeria 70 g tomusokeria 90 g mantelijauhoja 90 g tomusokeria 2 tl Fair Fresh Instant -kahvia TÄYTE: 100 g tummaa suklaata 0,5 dl kermaa ripaus suolaa 100 g Nutellaa