Suklaapallokakku

Herkullinen, helppo ja ylellinen suklaapallokakku sopii isollekin porukalle! Koristele kokonaisilla suklaapalloilla ja ripottele päälle pehmeän makuisia kookoshiutaleita.

Tee näin:

  • Peitä pohja leivinpaperilla. Klä botten på springformen med bakplåtspapper
  • Sekoita ainekset paksuksi taikinaksi. Vispa ihop ingredienserna till en jämn blandning utan klumpar
  • Ota pieniä nokareita taikinaa ja pyöritä niistä noin 12 suklaapalloa. Ta lite av smeten och rulla ca 12 små chokladbollar
  • Laita loput taikinasta vuokaan ja aseta kakku sekä pallot jääkaappiin viilentymään. Tryck ut resten av smeten i formen och ställ i kylen någon timme
  • Ota kakku ulos ja kuorruta reunat kookoshiutaleilla ja suklaapalloilla. Ta ut tårtan och rulla kanterna i rostad kokos och dekorera med chokladbollarna

300 g pehmeää voita 3 dl taloussokeria 1 tl vanilijasokeria 2 dl kaakaojauhetta 1 l kaurahiutaleita 1 dl vahvaa suodatinkahvia